link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Mothers Prayers - Biddende Moeders

Mothers Prayers - Biddende Moeders

‘Biddende Moeders’, moeders die bidden voor hun kinderen, is in Engeland ontstaan (nov. 1995) en heeft zich snel over de wereld verspreid (contacten in meer dan 80 landen). In oktober 2002 is het in Nederland van start gegaan. ‘Biddende Moeders’ heeft de goedkeuring, steun en zegen van christelijke leiders uit alle Kerken en kerk­ge­meen­schappen. Er zijn nu duizenden groepen over de wereld. Om de twee weken komen in Haastrecht, op vrijdagmorgen na de eucha­ris­tie en lauden, biddende moeders bijeen.

Wat is er nu zo bijzonder aan ‘Biddende Moeders’?

We bidden toch al voor onze kinderen? Inderdaad, gelovige ouders, zullen altijd voor hun kinderen bidden. Maar is het niet zo dat wij, na het bidden, ons nog steeds zorgen maken en onszelf afvragen wat we kunnen doen? Feitelijk geven we vaak met de éne hand het probleem aan God en nemen we het met de andere hand weer terug.

Tijdens de gebeds­bij­een­komsten worden de namen van de kinderen, die op een rond papiertje geschreven staan, symbolisch in een mandje aan de voet van het kruis gelegd. We vertrouwen onze kinderen en problemen aan Hem toe…en laten ze ook bij Hem.

We voelen ons gesterkt in de zekerheid dat duizenden andere ‘Biddende Moeders’ met ons mee bidden.

Informatie: Monique Stouthart, (0182) 35 73 74, mstouthart@kerkmail.nl 

St. Barnabasparochie • Grote Haven 8 • 2851 BM  Haastrecht  /  H. Bartholomeusparochie • Wal 61 • 2871 BC  Schoonhoven
(0182) 38 24 55 • info@barnabasparochie.nlinfo@bartholomeusparochie.nl