Vaste vieringen

De St. Barnabas­parochie in Haastrecht en de H. Bartholomeus­parochie in Schoon­hoven werken al jaren samen en hebben dezelfde pastoor. De vieringen op zaterdag en zondag sluiten op elkaar aan. Hieronder een overzicht van de vaste vieringen.

Haastrecht

Zaterdag 19.00 uur
Zondag 11.00 uur met koor

Dinsdag* 9.00 uur
Vrijdag 9.00 uur

Schoon­hoven

Zaterdag 17.30 uur
Zondag 9.30 uur met koor of samenzang

Maandag* 9.30 uur
Woensdag 9.30 uur
Donderdag* 9.30 uur

*) bij aanwezigheid pastoor *) bij aanwezigheid pastoor

Aanbidding

Voorafgaand aan de doordeweekse missen is er een half uur stille aanbidding
Vrijdag­middag is de Bartholomeus­kerk in Schoon­hoven tussen 14.00 en 15.00 uur open voor gebed.

Rozenkrans

In Haastrecht wordt iedere vrijdag om 19.30 uur de rozenkrans gebeden in de kerk bij het beeld van Maria ter Weghe.
In Schoon­hoven wordt iedere maandag om 19.00 uur de rozenkrans gebeden in de Benedictuszaal (ingang tussen pastorie en kerk).

In de maanden mei en oktober wordt in Schoon­hoven óók op donderdag om 19.00 uur de rozenkrans gebeden.

Lauden

De lauden worden gebeden na de mis op woensdag in Schoon­hoven en op vrijdag in Haastrecht.

Kruisweg

In de veertigdagentijd wordt in Schoon­hoven op vrijdag­middag de kruisweg gebeden.
Op Goede Vrijdag wordt de kruisweg zowel in Haastrecht als in Schoon­hoven gebeden.

Oecumenische vieringen

In oecumenisch verband zijn er bijeenkomsten die gezamenlijk met de andere kerken van Haastrecht en Schoon­hoven worden gehouden.
In januari zijn er gebeds­vieringen in het kader van de 'Week van Gebed voor de Eenheid'.
In de veertigdagentijd zijn er sobere maaltijd­vieringen.
Er zijn openlucht­vieringen in Haastrecht tijdens de Pinksternoveen en in september in het Springerpark in Schoon­hoven.