Feest van Maria ter Weghe

Een indruk van een mooie viering

gepubliceerd: donderdag, 19 oktober 2017

Het feest van Maria ter Weghe is op 18 okto­ber, onder belang­stel­ling van veel gelo­vi­gen, goed gevierd. Mgr. Liesen was de hoofd­cele­brant. Hij wees er op dat 'ter weghe' een wat ouderwetse uitdruk­king is van het volgen van een weg. Maria was de eerste volgeling van Jezus, tot onder het kruis. Zij is een voor­beeld voor ons en een steun.

De kinderen liepen mee in de processie, met Maria ter Weghe in hun midden. Voor hen was er kinder­woord­dienst, waarin gehoor werd gegeven aan de oproep die Maria altijd doet: bid veel. Er werd op deze dag in het bij­zon­der gebeden voor de kinderen in oorlogs­si­tua­ties, een we­reld­wijd ini­tia­tief waarbij kinderen in 70 landen op 18 okto­ber een tientje van de rozen­krans bidden.

Er werd aan­dacht gevraagd voor het instand­hou­den van de kerk door middel van de actie ‘Gun Maria een waardig onderdak’. Zij die Maria ter Weghe een warm hart toedragen kunnen dit uitdrukken in een jaar­lijkse fi­nan­ciële bijdrage en zich aanmelden als ‘vriend van de Barnabas­paro­chie’.

Na de viering was er een samen­zijn in Grand café Corcordia waarbij een kerkveiling 1600 Euro opbracht voor het onderhoud aan de kerk.

(de mooie fotoserie is gemaakt door Taline Hage­naars)