Catholicism: Het eeuwig leven

Schoonhoven - 29 november

gepubliceerd: maandag, 26 november 2018

Donderdag 29 november is er de afsluitende avond van de DVD-serie “Catholicism”. Deze laatste avond gaat over het ‘Eeuwig leven’. We spreken vaak over de hemel, maar ook over vagevuur en de hel. Daar gaan we deze avond veel over horen.

De hemel is het doel van het katholieke leven. God wil dat we deelnemen aan zijn eigen leven, een leven dat liefde is. De mogelijkheid dat de hel bestaat is het logisch gevolg van twee fundamentele overtuigingen: “God is liefde en wij mensen zijn vrij om te kiezen.” We kunnen ja of nee zeggen tegen Gods liefde en dat geeft aan dat we zelf verant­woor­de­lijke zijn voor ons eeuwig leven.

We bespreken vragen als:
Wanneer begint ons eeuwig leven?
Stuurt God mensen naar de hel?
Wat betekent het vagevuur? En waarom loutering?

Datum, tijd en plaats

De avond vindt plaats in
‘De Overkant’ (Wal 34).
Het begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

De koffie en thee staan klaar vanaf 19.45 uur.

Tot donderdag 29 november!