De St. Barnabas in Haastrecht krijgt een Mariakapel

gepubliceerd: dinsdag, 7 mei 2019
vrijwilligers helpen bij de sloop van een muur

Er is een start gemaakt met het realiseren van een Mariakapel. Deze komt in een kleine uitbouw van de pastorie naast de St. Barnabas­kerk. Zo kan Maria ter Weghe ook buiten haar plaats krijgen en kan men een kaarsje bij haar opsteken, bidden en even tot rust komen. Er zijn ook steeds meer mensen die op bede­vaart langs komen.

Het is niet bekend wanneer de aanbouw aan de pastorie is gebouwd en welke functie het heeft gehad. Een aantal jaren geleden hebben een aantal mensen van binnenuit de ruimte opengebroken. In de ruimte stond een grote, ijzeren kluis. De kluis was helaas leeg. Nu wordt er een muur weggebroken en wordt er een mooie Mariakapel gemaakt.

Aan de voorkant komt een deur, er komen een aantal bid­stoeltjes en een bank. De kapel krijgt een mooi beeld van Maria ter Weghe van 80 cm hoog. Deze wordt kosteloos gemaakt door een parochiane die kunstenares is. In een zijmuur komt glas-in-lood met Jacobus de Pelgrim.

Het idee komt van een parochiaan en is erg enthousiast ontvangen. Er hebben zich volop vrij­wil­lig­ers aangemeld om te helpen. Hopelijk blijft op deze manier het kostenplaatje binnen de € 5.000,-. De benodigde financiën zijn nog niet helemaal binnen. Donaties voor de realisatie van de Mariakapel zijn dan ook van harte welkom:

NL10 RABO 0191 9790 74 t.n.v. R.K. Kerk H. Barnabas Haastrecht o.v.v. Mariakapel

Het werk verloopt volgens procedures en moet netjes gebeuren want de uitbouw is onderdeel van de pastorie die evenals de kerk een rijksmonument is. Planning is dat de werkzaamheden binnen drie maanden afgerond worden. Op het moment dat de Mariakapel klaar is zal er een feestelijke opening plaats­vin­den.