Opening Mariakapel

Haastrecht - 8 september

gepubliceerd: woensdag, 14 augustus 2019

Gedurende de afgelopen maanden is er bij de St. Barnabas­kerk in Haastrecht met de hulp van vrij­wil­lig­ers gewerkt aan de bouw van een kleine Mariakapel. Deze bevindt zich buiten in een uitbouw van de pastorie (Grote Haven 10). Een Mariakapel buiten is in Zuid Holland niet zo snel te vinden.

Bedevaarts­kerk

Vanwege het pelgrimspad naar Santiago de Compostella, dat langs de St. Barnabas­kerk loopt, zijn er jaarlijks heel wat pelgrims en andere wandelaars die de kerk even willen bezoeken om bij Maria te bidden. De parochiekerk in Haastrecht is ook een bedevaarts­kerk. Sinds 1647 wordt Maria ter Weghe, Maria van Haastrecht, hier geëerd.

We zijn dan ook verheugd met deze buitenkapel. Zo kunnen parochianen, pelgrims en andere voorbij­gangers op elk moment van de dag bij Maria bidden een kaarsje opsteken of een bloemetje brengen. Maria, de moeder van Jezus, wordt zo geëerd omdat zij voor ons het voorbeeld van be­schik­baarheid en overgave is. Zij werkt totaal mee met God. Zo is zij een steun in gebed en vertrouwen. Door haar vinden wij de weg naar Jezus haar Zoon en God de Vader.

Op dit moment is de kapel in een vergevorderd stadium. Een mooi afsluitend hekwerk en het glas-in-loodraam met Jacobus de pelgrim zijn al geplaatst. Echter de afwerking moet nog gebeuren. Het beeld van Maria, een groter exemplaar van Maria ter Weghe, wordt met grote zorgvuldigheid gemaakt. Alles zal klaar zijn op de eerste zondag van september.

Maria Geboorte

8 september vieren we het Feest van Maria Geboorte. Met de geboorte van Maria heeft God de komst van zijn Zoon voorbereid. Deze dag valt dit jaar op zondag. Op deze zondag zal na de Eucha­ris­tie­viering van 11.00 uur de Mariakapel worden ingezegend.

Iedereen is daarbij van harte welkom.

Na de viering is er een kopje koffie in de pastorietuin of bij slecht weer in de zaal van de voormalige pastorie.

Wij hopen u op 8 september te mogen begroeten.