Feestelijke opening Mariakapel

gepubliceerd: dinsdag, 10 september 2019

Onder grote belang­stel­ling is zondag 8 september de Mariakapel in Haastrecht ingezegend. Dit gebeurde aansluitend aan de zondagse Eucha­ris­tie­viering waarbij vele parochianen, genodigden en belang­stel­lenden aanwezig waren. Velen hebben uitgezien naar deze dag en er was een feestelijke stemming.

Pastoor Van der Mee bedankte de vrij­wil­lig­ers die zich voor de realisatie van de kapel hebben ingezet. Adriaan Houdijk, de initiatiefnemer, Henk Boere, de metselaar en Felicia Felix, de kunstenares die die het beeld van Maria maakte, maar ook Ton van Dijk, Tinus Streng en Jan Steenkamer werden per­soon­lijk bedankt voor de vele uren werk en toe­wijding. Ook dankte de pastoor de sponsors, parochianen en enkele bedrijven, die de aanleg van de Mariakapel hebben mogelijk gemaakt.

De pastoor en aanwezigen gingen in processie naar buiten naar de Mariakapel. De kinderen, de meisjes als bruidje, liepen met Maria ter Weghe gedragen op een baar in hun midden. Op het juiste moment was de zon gaan schijnen, een ‘knipoogje’ vanuit de hemel?

De opening van de kapel werd verricht door Adriaan Houdijk, Henk Boere en Felicia Felix. Daarna volgde de inze­ge­ning van de kapel en het beeld van Maria met gebed, wijwater en wierook. De kinderen zongen het Weesgegroet. Wethouder De Wit hield een toespraak waarin hij de Mariakapel een verrijking noemde, niet alleen voor Haastrecht maar voor de hele omgeving.

Daarna kon iedereen een kijkje nemen in de kapel. Het is werkelijk erg mooi geworden. Wat behouden kon worden, is opgeknapt en hergebruikt. Wat nieuw is, is gemaakt in een passende stijl;

het hekwerk, de sokkel waarop Maria staan, in het bankje waarop je kunt zitten is een rozen­krans uitgeslepen, er is een mooie standaard voor het aansteken van een kaarsje... kortom: gaat u er eens kijken.

De kapel is elke dag open. U bent van harte welkom bij Maria van Haastrecht.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.