Interculturele maaltijd - Buitengewoon

Haastrecht - Vrijdag 24 januari - Week van Gebed voor eenheid

gepubliceerd: zondag, 12 januari 2020

In het kader van de Week van Gebed voor de een­heid is er op vrij­dag 24 janu­ari om 18.00 uur in de hervormde kerk in Haast­recht een interculturele maal­tijd. U bent uit­ge­no­digd om mee te eten en in gesprek te gaan.

Het thema dit jaar "zij waren Bui­ten­ge­woon vrien­de­lijk voor ons", is voor­be­reid door kerken in Malta. Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken: 'Het thema Bui­ten­ge­woon ligt dicht bij de bevol­king van Malta. In het Bijbel­boek Han­de­lin­gen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schip­breuk lijden op het eiland. Daar worden zij met bui­ten­ge­wone vrien­de­lijk­heid op­ge­van­gen. Deze gebeur­te­nis markeert het moment waarop het evan­ge­lie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevol­king nog ieder jaar gevierd. In de komende gebeds­week worden wij daarin meegenomen.'

Vluch­te­lingen uit oorlogs­ge­bieden vinden het bui­ten­ge­woon vrien­de­lijk dat Neder­land hen gastvrij heeft ontvangen en hen de kans heeft gegeven om hier een nieuw leven op te mogen bouwen.
Wist u dat er in Haast­recht 16 families wonen die moesten vluchten voor oorlog en geweld korter of langer geleden? Wellicht komt u hen weleens tegen maar heeft u hen nog nooit gesproken. Of bent u geïn­te­res­seerd in de verhalen die deze ‘bui­ten­ge­wone’ mensen met zich mee dragen. Op 24 janu­ari gaan we met elkaar aan tafel en komen in gesprek op ini­tia­tief van het HAPIS in het kader van de week van Gebed voor de een­heid.

Eet u deze avond met ons mee en wilt u zelf ook voor een (Hollands) gerecht zorgen?
Fijn! We horen dit graag voor vrij­dag 17 janu­ari, tel. 0182502652 of ingrid@ionet.nl