Interculturele maaltijd - Buitengewoon

Haastrecht - Vrijdag 24 januari - Week van Gebed voor eenheid

gepubliceerd: zondag, 12 januari 2020

In het kader van de Week van Gebed voor de eenheid is er op vrijdag 24 januari om 18.00 uur in de hervormde kerk in Haastrecht een interculturele maaltijd. U bent uitgenodigd om mee te eten en in gesprek te gaan.

Het thema dit jaar "zij waren Buitengewoon vriendelijk voor ons", is voorbereid door kerken in Malta. Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken: 'Het thema Buitengewoon ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeur­te­nis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.'

Vluch­te­lingen uit oorlogsgebieden vinden het buitengewoon vriendelijk dat Nederland hen gastvrij heeft ontvangen en hen de kans heeft gegeven om hier een nieuw leven op te mogen bouwen.
Wist u dat er in Haastrecht 16 families wonen die moesten vluchten voor oorlog en geweld korter of langer geleden? Wellicht komt u hen weleens tegen maar heeft u hen nog nooit gesproken. Of bent u geïn­te­res­seerd in de verhalen die deze ‘buitengewone’ mensen met zich mee dragen. Op 24 januari gaan we met elkaar aan tafel en komen in gesprek op initiatief van het HAPIS in het kader van de week van Gebed voor de eenheid.

Eet u deze avond met ons mee en wilt u zelf ook voor een (Hollands) gerecht zorgen?
Fijn! We horen dit graag voor vrijdag 17 januari, tel. 0182502652 of ingrid@ionet.nl