Catechese

Er bestaat geen grotere priori­teit dan deze: voor de mensen van vandaag opnieuw de toegang tot God openen, tot de God die spreekt en Zijn liefde mee­deelt, opdat wij leven in overvloed hebben" (em. paus Bene­dic­tus XVI). Het geloof komt door het luisteren.

Daarom is een geloofsverkondigende catechese met ver­die­ping belang­rijk in onze tijd. Geloofs­vor­ming en cateche­se is voor het hele leven. In de kerk spreken wij over perma­nente vor­ming. In de pa­ro­chie proberen wij op allerlei manie­ren gestalte te geven aan deze op­dracht.

Naast de sacra­menten­ca­te­che­se, die voor­be­rei­den op huwelijk, doop, communie en vormsel, zijn er voor alle leef­tijden bij­een­komsten.

Voor de eerste Communie komen de kinderen samen in een cate­chese groep "Kom in de kring". Gemiddeld eens in de twee weken komen de kinderen samen.

Na de eerste Communie wordt dit voort­ge­zet in bij­een­komsten genoemd: "de Doorlopers", op weg na het Vormsel.

Ook na het vormsel willen we met tieners en jon­ge­ren sa­men­ko­men of aan­slui­ten bij katho­lie­ke ac­ti­vi­teiten.

Voor vol­was­se­nen or­ga­ni­se­ren we door het jaar allerlei bijeen­komsten.
In de loop van het jaar worden er catechese avonden gehouden. Dat kan zijn in de vorm van een thema, de advent of veertig­da­gen tijd, een lezing over een bepaald on­der­werp, of een gesprek aan de hand van getoonde do­cu­mentaires of film.
Zie voor het aanbod de agenda en de nieuws­brie­venen op de site.

Meestal eens per jaar worden er catechese-avonden gegeven door cate­chisten van de neo-catechumenale weg. Deze catechese heeft als doel te komen tot een (her)ontdek­king van het ontvangen doopsel en ook tot een meer intens chris­te­lijk leven vanuit ons geloof.
Vanuit deze avonden gaan we met een groep op weg naar een meer per­soon­lijk beleven van het geloof.

Voor in­for­ma­tie kunt u terecht bij: Pastoor J. van der Mee