Eerste Heilige Communie

De kinderen, die de leef­tijd van ongeveer 8 jaar hebben, kunnen zich gaan voorbe­reiden op de eerste Heilige Communie. De kinderen komen een aantal mid­da­gen bij elkaar. Ook zijn er enkele ouder­avon­den. Bij voldoende aanmel­ding start de voor­be­rei­ding.
In 2019 zal de viering van de eerste Heilige Communie plaats­vin­den op zon­dag 19 mei om 9.30 uur in de H. Bartholomeus­paro­chie te Schoon­hoven

Bete­ke­nis van de Eucha­ris­tie

Op de avond voor Hij stierf aan het Kruis, deelde de Heer Jezus zijn Laatste Avondmaal met zijn leer­lin­gen. Tijdens deze maal­tijd stelde onze Verlosser het sacra­ment van zijn Lichaam en Bloed in. Hij deed dit om het offer van het Kruis door de eeuwen heen te laten voortduren en zijn Bruid, de Kerk, de ge­dach­te­nis aan zijn dood en ver­rij­ze­nis toe te vertrouwen. Zoals Matteüs in zijn Evan­ge­lie aan ons vertelt:

“Onder de maal­tijd nam Jezus brood, sprak de zegen uit, brak het en gaf het aan zijn leer­lin­gen met de woorden: ‘Neemt, eet; dit is mijn Lichaam.’

Daarna nam Hij de beker, en na het spreken van het dank­ge­bed reikte Hij hun die toe met de woorden: ‘Drinkt allen hieruit. Want dit is mijn Bloed van het Verbond, dat voor velen vergoten wordt tot ver­ge­ving van zonden.”