link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Nieuwe bewegingen

De kerk is een levende gemeen­schap van gelovigen.Uit deze geloofs­ge­meen­schap komen door de eeuwen heen nieuwe ont­wik­ke­lingen voort. Voorheen ontstonden op deze manier religieuze orden. In de huidige tijd zijn het vaak lekenbewegingen die zich inzetten voor kerk en samenleving. Deze lekenbewegingen noemen we met een verzamelnaam 'nieuwe bewegingen'.

Hieronder worden er een paar genoemd.

In 2008 is de vierde druk uitgekomen van een informatiebrochure over allerlei nieuwe bewegingen:

Neocatechumenale Weg

Neocatechumenale WegMeestal eens per jaar worden er catechese-avonden gegeven door catechisten van de neo-catechumenale weg. Deze catechese heeft als doel te komen tot een (her)ontdekking van het ontvangen doopsel en ook tot een meer intens christelijk leven vanuit ons geloof. Vanuit deze avonden gaan we met een groep op weg naar een meer per­soon­lijk beleven van het geloof.

Informatie: Pastoor J. van der Mee

Lees verder...

Gemeen­schap van de Heilige Familie

Heilige FamilieTwee maal per maand op woensdag­ochtend na de mis en de lauden komt deze groep samen in de ruimte tegenover de sacristie. Er wordt gelezen uit een boek of katholiek document. Ter verdieping van het geloof wordt er over de betekenis van de inhoud voor het dagelijks leven gesproken. Eens in de maand is er een geleide meditatie met aanbidding.
Iedereen kan zich aansluiten.

Informatie: Pastoor J. van der Mee

Lees verder...

Biddende Moeders (Mothers Prayers)

Mothers Prayers - Biddende MoedersWe willen moeders in de parochies graag uit­no­di­gen om met elkaar voor onze kinderen en kleinkinderen te bidden en ook voor de kinderen waar niet voor gebeden wordt. ‘Biddende Moeders’ is in Engeland in 1995 ontstaan en heeft zich snel over de wereld verspreid. Er zijn inmiddels duizenden groepen over heel de wereld. Om de 2 weken komen, in Haastrecht op vrijdag na de eucha­ris­tie­viering en lauden, de biddende moeders bijeen.

Informatie: Monique Stouthart, (0182) 35 73 74, mstouthart@kerkmail.nl

Lees verder...
 

St. Barnabasparochie • Grote Haven 8 • 2851 BM  Haastrecht  /  H. Bartholomeusparochie • Wal 61 • 2871 BC  Schoonhoven
(0182) 38 24 55 • info@barnabasparochie.nlinfo@bartholomeusparochie.nl