Vormsel

Bij voldoende deelname wordt, meestal in het voor­jaar, een ge­za­men­lijke Vormsel­vie­ring gehouden voor Haast­recht en Schoon­hoven.
In febru­ari 2020 start er een voor­be­rei­ding op het ontvangen van het het sacra­ment van het Vormsel. De datum van de Vormsel­vie­ring moet nog worden vast­ge­steld.

Sacra­ment

Het tweede van de zeven sacra­menten is het Vormsel.
De vor­me­ling wordt door de bis­schop gezalfd met olie. Daarmee wordt het doopsel voltooid en de opname in de kerk bevestigd.

De olie voor het Vormsel heet het Chrisma.
Deze olie wordt door de bis­schop gewijd tijdens de zo­ge­naamde Chrisma-mis, de H. Mis die in het bisdom gevierd wordt aan de voor­avond van Witte Donder­dag.