Vormsel

Bij voldoende deelname wordt, meestal in het voor­jaar, een ge­za­men­lijke Vormsel­vie­ring gehou­den voor Haast­recht en Schoon­hoven.

Sacra­ment

Het tweede van de zeven sacra­menten is het Vormsel. De vor­me­ling wordt door de bis­schop gezalfd met olie. Daar­mee wordt het doopsel voltooid en de opname in de kerk beves­tigd.

De olie voor het Vormsel heet het Chrisma. Deze olie wordt door de bis­schop gewijd tij­dens de zo­ge­naamde Chrisma-mis, de H. Mis die in het bisdom gevierd wordt aan de voor­avond van Witte Donder­dag.