Palmzondag

Voorbereiding kinderen

gepubliceerd: woensdag, 16 maart 2016

Zondag 20 maart vieren we de intocht van Jezus in Jeru­za­lem. Hij wordt als koning toegewuifd en toegezongen. Vanmid­dag hebben de kin­de­ren met (groot)ouders palmpasenstokken gemaakt. Het zingen van Hosanna werd geoefend onder be­ge­lei­ding van een gitaar.

De pastoor leidde de mid­dag in met een uitleg van het feest van Palmpasen en de tekenen aan de palmpasenstok. Daarna gingen de kin­de­ren aan de slag met het maken van een kleur­rijke palmpasenstok versierd met lekkernijen.

Zondag 20 maart start in Schoon­hoven de vie­ring om 9.00 uur in De Over­kant met de palm­wij­ding. Daarna trekken allen in pro­ces­sie naar de kerk. Daar wordt de li­tur­gie ver­volgd.

Voor de kin­de­ren is er kin­der­woord­dienst. Na de vie­ring brengen de kin­de­ren de palmpasenstokken naar ouderen en zieken van de pa­ro­chie.