Maria Lichtmis

Donderdag 2 februari • 9.00 uur • Haastrecht

gepubliceerd: maandag, 30 januari 2017
Maria Lichtmis

Donder­dag 2 februari is het Maria Lichtmis, de veer­tigste dag na Kerst­mis. Het is de her­den­king van de “Opdracht van de Heer in de Tempel”, veer­tig dagen na de geboorte van Jezus, waarin Hij volgens de Joodse wet aan God wordt opgedragen. Het is de laatste feest­dag waar­van de datum verbon­den is aan die van Kerst­mis.

Er is op don­der­dag­mor­gen om 9.00 uur in Haast­recht (!) een gezongen H.Mis. Er zal een pro­ces­sie zijn met kaarsen. Christus als het licht van de wereld wil komen voor iedere mens.