Vieringen Palmzondag, Goede Week en Pasen

Tijden van de vieringen van het PaastriduĆ¼m

gepubliceerd: maandag, 1 april 2019

Op 14 april start de Goede week met de vie­ring van Palmpasen. De palm­tak­ken wor­den gewijd en we horen het verhaal van de intocht van Jezus in Jeru­za­lem, waarbij werd ge­roe­pen ‘Hosanna, de zoon van David, gezegend hij die komt in de Naam van de Heer’. Ook wij wuiven met palm­tak­ken en zingen deze woor­den. Daarna lezen we lij­dens­ver­haal en wordt ge­roe­pen: 'Kruisigt Hem'! Jezus'koning­schap lijkt van korte duur.
De vie­ring van de Goede week vraagt om be­trok­ken­heid bij alle vie­rin­gen en een goede bele­ving ervan, zodat Pasen een echte vernieu­wing van je geloof mag zijn.

Palm­wij­ding

Om 9.00 uur beginnen we in Schoon­hoven met de Palm­wij­ding in ‘De Over­kant’ met grote, echte palm­tak­ken. Daarna lopen we in pro­ces­sie naar de kerk. Speciaal ge­zin­nen en kin­de­ren zijn van harte uit­ge­no­digd om mee te lopen in de pro­ces­sie! Let op - dit is een half uur eer­der dan normaal.

13 april

Voor­avond Palmpasen

17.30 uur Schoon­hoven Eucha­ris­tie­vie­ring
19.00 uur Haast­recht Eucha­ris­tie­vie­ring