Nieuwe identiteit

ID-kaart

gepubliceerd: woensdag, 24 april 2019

Met Pasen hebben wij van de bisschop onze identiteitskaart gekregen. Op die kaart kunnen we de data noteren van ons doopsel, vormsel, de eerste Communie en de parochie waar we deze sacramenten hebben ontvangen. Onze (nieuwe) identiteit ligt bij God; wij zijn kinderen van God en de heilige Geest en de Communie helpen ons om zo te leven.

Hier ligt de roeping van iedere christen­ge­lo­vige; we mogen met God meedoen: het goede doen waar we leven en werken. Zo werken we mee aan de opbouw van het koninkrijk van God. Ook geven we onze inzet, waar mogelijk om de kerk in deze tijd gestalte te geven, want de kerk is deze familie van God, waar we proberen te leven over­een­komstig Gods bedoelingen. Daarom zeggen we steeds: Hier ben ik; ik doe met U mee.