Nieuwe identiteit

ID-kaart

gepubliceerd: woensdag, 24 april 2019

Met Pasen hebben wij van de bis­schop onze iden­ti­teits­kaart gekregen. Op die kaart kunnen we de data noteren van ons doopsel, vormsel, de eerste Communie en de pa­ro­chie waar we deze sacra­menten hebben ont­van­gen. Onze (nieuwe) iden­ti­teit ligt bij God; wij zijn kin­de­ren van God en de heilige Geest en de Communie helpen ons om zo te leven.

Hier ligt de roe­ping van iedere christen­ge­lo­vige; we mogen met God meedoen: het goede doen waar we leven en werken. Zo werken we mee aan de opbouw van het ko­nink­rijk van God. Ook geven we onze inzet, waar moge­lijk om de kerk in deze tijd gestalte te geven, want de kerk is deze familie van God, waar we proberen te leven over­een­koms­tig Gods be­doe­lin­gen. Daarom zeggen we steeds: Hier ben ik; ik doe met U mee.