Opening Mariakapel

Haastrecht - 8 september

gepubliceerd: woensdag, 14 augustus 2019

Gedurende de afgelopen maanden is er bij de St. Barnabas­kerk in Haast­recht met de hulp van vrij­wil­li­gers gewerkt aan de bouw van een kleine Maria­ka­pel. Deze bevindt zich buiten in een uitbouw van de pastorie (Grote Haven 10). Een Maria­ka­pel buiten is in Zuid Holland niet zo snel te vinden.

Bede­vaarts­kerk

Vanwege het pelgrimspad naar Santiago de Compostella, dat langs de St. Barnabas­kerk loopt, zijn er jaar­lijks heel wat pelgrims en andere wandelaars die de kerk even willen bezoeken om bij Maria te bidden. De paro­chie­kerk in Haast­recht is ook een bede­vaarts­kerk. Sinds 1647 wordt Maria ter Weghe, Maria van Haast­recht, hier geëerd.

We zijn dan ook verheugd met deze buiten­ka­pel. Zo kunnen pa­ro­chi­anen, pelgrims en andere voorbij­gan­gers op elk moment van de dag bij Maria bidden een kaarsje opsteken of een bloemetje brengen. Maria, de moeder van Jezus, wordt zo geëerd omdat zij voor ons het voor­beeld van beschik­baar­heid en overgave is. Zij werkt totaal mee met God. Zo is zij een steun in gebed en vertrouwen. Door haar vinden wij de weg naar Jezus haar Zoon en God de Vader.

Op dit moment is de kapel in een vergevorderd stadium. Een mooi afsluitend hek­werk en het glas-in-loodraam met Jacobus de pelgrim zijn al geplaatst. Echter de afwer­king moet nog gebeuren. Het beeld van Maria, een groter exemplaar van Maria ter Weghe, wordt met grote zorgvuldig­heid gemaakt. Alles zal klaar zijn op de eerste zon­dag van sep­tem­ber.

Maria Geboorte

8 sep­tem­ber vieren we het Feest van Maria Geboorte. Met de geboorte van Maria heeft God de komst van zijn Zoon voor­be­reid. Deze dag valt dit jaar op zon­dag. Op deze zon­dag zal na de Eucha­ris­tie­vie­ring van 11.00 uur de Maria­ka­pel worden inge­ze­gend.

Iedereen is daarbij van harte welkom.

Na de viering is er een kopje koffie in de pastorietuin of bij slecht weer in de zaal van de voormalige pastorie.

Wij hopen u op 8 sep­tem­ber te mogen begroeten.