Nationale pro-life gebedsdag

Den Haag - 22 september

gepubliceerd: dinsdag, 15 september 2020

Op dins­dag 22 sep­tem­ber vindt de jaar­lijkse 'Pro-life Gebeds­dag' plaats in Den Haag. Het doel is het rea­li­se­ren van een chris­te­lijke wet­ge­ving ter bescher­ming van het ongeboren leven.

Deze dag wordt geor­ga­ni­seerd door de Stich­ting Recht Zonder On­der­scheid, ‘Stirezo’, en staat onder lei­ding van mgr. de Jong, hulp­bis­schop van het Bisdom Roermond. De dag begint om 11.00 uur op de Hofplaats bij het Binnenhof. Hier wordt ge­za­men­lijk de Rozen­krans gebe­den. ’s Middags wordt een petitie aangebo­den aan de leden van de Tweede Kamer. Aan­slui­tend is er zang en gebed. Om 14.30 uur wordt de Gebeds­dag af­ge­slo­ten met een plech­tige Heilige Mis in de Sint Jacobus de Meerdere­kerk, Park­straat 65A. Hoofd­cele­brant is mgr. de Jong.