Bestrijding boktor in de kap van onze kerk

Brief aan alle parochianen van Haastrecht

gepubliceerd: donderdag, 20 november 2014

Beste pa­ro­chi­aan,

Wat was het mooi in onze kerk op de avond van vredes­zon­dag in sep­tem­ber. Zes koren uit Haas­trecht zongen liede­ren. Meer dan 200 mensen waren aanwe­zig. We willen dit om het jaar doen. Onze kerk leent zich daar goed voor. Ook het feest van Maria ter Weghe hebben we gevierd. De woor­den van de bis­schop waren: “Het was als kerst­mis, zo vol was de kerk, met alle gene­ra­ties.” Zo gaan we over ruim een maand Kerst­mis vieren. Dat allemaal in ons kerk­gebouw, waar we trots op mogen zijn.

Een kerk­ge­bouw vraagt wel on­der­houd. Er is een actieve aantas­ting door de hout­worm­kever en de huisboktor in diverse con­struc­tie­onder­de­len in de kap van de kerk. Daar­naast is er aantas­ting door schimmels. Het hout­werk is hierdoor plaat­se­lijk erns­tig verzwakt. De kap moet wor­den schoon­gemaakt en wor­den ingespoten. Aangetast hout­werk moet vernieuwd wor­den. Totale kos­ten: ruim 60.000 euro.

We hopen voor 30% van de kosten subsidie te krijgen. Er kan 40% uit onze reserve komen. Met deze brief en actie hopen we de overige 30% bijeen te brengen. Wij doen een beroep op alle inge­schreven paro­chianen. We vragen om een bijdra­ge van 25 euro, of 50 euro of zelfs 100 euro, naar draag­kracht. Wij willen toch allen ons kerk­gebouw in goede staat hou­den.

U kunt uw bijdrage overmaken op NL10 RABO 0191 9790 74 ten name van RK Kerk H. Barnabas Haas­trecht. U kunt daarvoor bij­ge­slo­ten acceptgiro gebruiken.

Wij hebben een prach­tig kerk­ge­bouw centraal in Haast­recht. Laten we het goed in stand hou­den. Wij rekenen op u.

Harte­lijk bedankt!

Met een vrien­de­lijke groet
namens het kerk­bestuur,

Adriaan Houdijk,
verant­woor­de­lijk voor het on­der­houd van de gebouwen

P.S. Bedankt voor uw bijdrage voor de bestrij­ding van de boktor in onze kerkkap!