Maria gaat zelf op bedevaart!

Zaterdag 18 oktober, Feest van Maria ter Weghe

gepubliceerd: vrijdag, 10 oktober 2014
Maria gaat zelf op bedevaart!

Op zater­dag­avond 18 ok­to­ber viert de pa­ro­chie St Barnabas het feest van Maria ter Weghe. Om 19.00 uur is er de fees­te­lij­ke Eucha­ris­tie-vie­ring met Mgr. Drs. H. Woorts, hulp­bis­schop van het aarts­bis­dom Utrecht. De bis­schop is namens de bis­schop­pen verant­woor­de­lijk voor de bede­vaarten.

Haas­trecht zelf is ook een bede­vaarts­plaats van­wege Maria ter Weghe. Er komen niet alleen mensen naar Haas­trecht, maar Maria gaat zelf ook naar mensen toe. De paro­chie heeft een reiskoffertje en op verzoek gaat Maria naar mensen in nood. Men kan naar Maria vragen via het paro­chie­se­cre­ta­riaat.

Ook kin­de­ren zijn speciaal uit­ge­no­digd voor de vie­ring; er is voor hen kin­der­woord­dienst en alle kin­de­ren kunnen mee­lo­pen in de pro­ces­sie met Maria ter Weghe in hun mid­den.

Op don­der­dag­mid­dag 16 ok­to­ber kan men bloemen brengen om Maria in de bloemen te zetten.