Opening Heilige Deur Schiedam

Zondag 13 december 2015 om 10.30 uur

gepubliceerd: dinsdag, 1 december 2015
Opening Heilige Deur Schiedam

Op zon­dag 13 de­cem­ber start het Jaar van Barm­har­tig­heid in het bisdom Rotter­dam met een plech­tige eucha­ris­tie­vie­ring in de basiliek van de heilige Liduina en Onze-Lieve-Vrouw van de Rozen­krans te Schie­dam (10.30 uur). Deze dio­ce­sane eucha­ris­tie­vie­ring zal via tele­vi­sie wor­den uitgezon­den (Omroep RKK).

Voor­af­gaand aan de vie­ring zal bij Omroep RKK om 10.15 uur het Geloofs­ge­sprek wor­den uitgezon­den met Mgr. Van den Hende.

Aan het begin van de ope­nings­vie­ring in Schie­dam wordt de hoofddeur van de basiliek plech­tig in gebruik geno­men als de heilige deur in het bisdom Rotter­dam gedurende het Jaar van Barm­har­tig­heid.

In het Jaar van Barm­har­tig­heid kunnen gelo­vi­gen op speciale extra tij­den de basiliek in Schie­dam door de heilige deur binnen­gaan. Gedurende dit heilig jaar zijn er eucha­ris­tie­vie­ringen en is er gelegen­heid tot eucha­ris­ti­sche aanbid­ding en voor het ont­van­gen van het sacra­ment van boete en ver­zoe­ning. Het laatste wordt door paus Fran­cis­cus als sacra­ment van Gods barm­har­tig­heid na­druk­ke­lijk onder de aan­dacht gebracht voor het heilig jaar.

Meer in­for­ma­tie